Twee verschillen tussen de Samsung Galaxy S6 edge+ en S6 edge


Vandaag kondigde Samsung de grotere Galaxy S6 edge+ aan. Waarin verschilt het toestel zich met de reeds aangekondigde S6 edge behalve z'n formaat, dikkere batterij en groter werkgeheugen? Er zijn nog 2 verschillen die anders onbelicht blijven.

Natuurlijk kunnen we het onszelf makkelijk maken door te stellen dat de S6 edge+ een groter beeldscherm heeft maar dat zou flauw zijn. Er zijn toch echt meer verschillen die niet meteen duidelijk worden als je de specificaties vergelijkt met de S6 edge. Daarvoor zul je dieper moeten duiken en dat is precies wat we gedaan hebben.

Samsung Galaxy S6 edge+ VDIS

1. VDIS

Het eerste verschil is de aanwezigheid van VDIS. Officieel staat het voor 'Video Digital Image Stabilization' (VDIS) en het is een vorm optische beeldstabilisatie waarbij ook softwarematig het camerabeeld gestabiliseerd wordt. OIS werkt naast bij video ook goed bij foto-opnames. VDIS is puur voor videobeelden en zorgt voor een nog soepeler beeld. Soepeler dan bij de S6 edge want die moet het alleen stellen met Smart OIS. Voordeel is verder dat niet alleen de 16 megapixel hoofdcamera over VDIS beschikt, ook de 5 megapixel selfiecamera kan dit trucje.

2. Fast Wireless Charging

De Samsung Galaxy S6 edge werd zonder verwisselbare batterij aangekondigd en ook bij de S6 edge+ zit deze ingebouwd. Hiervoor in de plaats kwamen snelladen en draadloos laden. Dat laatste was handig omdat je niet met kabeltjes hoeft te knoeien maar het is wel flink langzamer dan met kabel. Met de Galaxy S6 edge+ introduceert Samsung Fast Wireless Charging. Je hebt er een speciale draadloze lader voor nodig maar die verlaagt de laadtijden wel naar 120 minuten. Nu is dat ongeveer even lang als bij de S6 edge maar die batterij is ook een maatje kleiner. Met een kabel bedraagt de laadtijd overigens slechts 90 minuten.

Samsung Galaxy S6 edge+ Fast Wireless Charging

Wie trouwens nu al een S6 edge+ bestelt ontvangt zo'n draadloze lader gratis. Scheelt toch weer 79 euro. Het toestel ligt vanaf 4 september in de winkels in de kleuren goud en zwart. De prijs begint bij 799 euro. Voor wie dat te stevig is kan altijd nog de reguliere Galaxy S6 edge overwegen; die is onlangs in prijs verlaagd.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge+

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel