Samsung zou koop webOS overwegen


Samsung ziet volgens geruchten wel brood in webOS, een besturingssysteem dat op dit moment nog in handen is van HP. Het computerbedrijf stopt met de ontwikkeling van apparaten die gebruik maken van het OS.

De Koreaanse overheid liet onlangs aan Samsung weten dat het wellicht beter zou zijn om afstand te doen van Android, in ruil voor een ander OS, dat in Zuid-Korea ontwikkeld moet worden. Hoewel webOS hier niet precies aan voldoet, is het denkbaar dat het verlaten OS opgekocht wordt, en in Korea verder ontwikkeld wordt. De basis voor het besturingssysteem staat al, en heeft goede recensies gekregen bij de beoordeling van toestellen van HP/Palm.

2011233 201010 palmpre2nw
webOS in actie

Sinds Google voor 12,5 miljard dollar Motorola Mobilty kocht, en het bedrijf ook hardware-maker is, heerst er onrust over de onafhankelijkheid van Android. Android is een belangrijke factor in het succes van Samsung, maar de stap van Google maakt het noodzakelijk dat er een alternatief achter de handen is. Samsung heeft al Bada, een eigen smartphone OS, dat tot nu toe weinig grote verkoopsuccessen kent.

Bron: Wmpoweruser.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel