Samsung mogelijk geïnteresseerd in webOS

· 1 reactie


Sinds HP Palm, en daarmee webOS, heeft overgenomen rijst de vraag of het bedrijf dit veelbelovende mobiele besturingssysteem voor zichzelf wil houden of het wil licenseren. Samsung lijkt volgens de geruchten wel interesse te hebben.

Vreemd is het niet voor Palm-begrippen. PalmOS, waaronder de oude Palm PDA's draaiden, werd ook aan andere bedrijven gelicenseerd waaronder Sony. Daarnaast kan het HP helpen om gezamenlijk een groter aandeel te bemachtigen in de toch al competitieve markt rondom mobiele besturingssystemen.

HP Pre 3
HP's huidige webOS-vlaggenschip; de Pre 3

Apotheker sloot eerder het verkopen van webOS-licenties niet uit maar geeft nu openlijk toe met diverse bedrijven hierover in gesprek te zijn. Volgens bronnen van Bloomberg zou één van die bedrijven Samsung zijn. Het ondersteunen van meerdere platformen is niet vreemd voor Samsung, dat momenteel toestellen onder Android, Windows Phone, Windows Mobile en het eigen Bada uitbrengt.

Potentie webOS

Ondanks het veelbelovende webOS wil het in de praktijk nog niet echt lukken marktaandeel te veroveren op bijvoorbeeld iOS van Apple en Android van Google. Mede door het uitblijven van geschikte telefoons en het wereldwijd distribueren daarvan. Zo zijn de Pre-toestellen nooit officieel in Nederland verkocht, alleen in de VS en een paar Europese landen. Het platform zou een flinke impuls kunnen krijgen wanneer ook andere fabrikanten er toestellen onder uitbrengen.

Via: Macrumors.comPraat mee over dit artikel