LG onthult ‘slim vormgegeven’ G2


Tijdens een uitgebreide persconferentie heeft LG haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd; de G2. Door uitgebreid te kijken naar hoe gebruikers smartphones gebruiken heeft LG de nieuwe G2 vormgegeven.

Het meest opvallende aan de G2 bevindt zich aan de achterzijde; de volumetoetsen. Normaal zitten deze aan de zijkant van een telefoon, maar de wijsvinger rust meestal op de achterkant van het toestel. Volgens LG dus de ideale plek om de knoppen naartoe te verhuizen. Alle bedieningstoetsen bevinden zich bij de G2 op de achterzijde.

LG G2 front and back
De nieuwe LG G2

Ook opvallend is het ongebruikelijke schermformaat; 5,2 inch. Volgens LG in combinatie met een dunne schermrand het maximale formaat om comfortabel met één hand te bedienen. De toegepaste resolutie is Full HD waarmee de PPI uitkomt op een nette 423. Dankzij Dual Routing-techniek is de schermrand erg dun.

LG G2 Full HD IPS

De specificaties van de LG G2 lijken erg vertrouwd, maar er verschillen. Zo is er een 13 megapixel camera een stevige drieduizend mAh batterij. Volgens LG is dit toch beter dan bij andere smartphones. Zo kent de camera optische beeldstabilisatie en multi-point autofocus. LG heeft verder de batterijdichtheid weten te verhogen waardoor de batterij zowel kleiner als groter is geworden; kleiner qua omvang en groter qua inhoud.

LG G2 battery

Er zijn nog meer kleine verschillen, zo neemt het toestel geluid op in studiokwaliteit vann 24 bits en 192 kHz, heeft de camera een saffieren lenscover en kun je hem bedienen door twee keer op te kloppen. In de software zitten nog meer 'slimmigheden' waaronder Guest Mode, Answer Me, Plug & Pop, Slide Aside en QuickRemote.

Volgens LG moet de G2 de komende acht weken beschikbaar komen bij in totaal 130 verschillende telefoonaanbieders in de wereld. Wanneer het toestel daadwerkelijk in de Nederlandse winkel ligt moet nog blijken. Ook prijzen worden later bekend gemaakt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel