Chinese hoesjes geven eerste aanwijzingen iPhone 5


Chinese fabrikanten van hoesjes voor smartphones hebben hoesjes voor de iPhone 5 in productie genomen. Op basis van de covers kunnen we de eerste conclusies trekken over de iPhone 5, die waarschijnlijk in september onthuld wordt.

Het eerste dat opvalt, is dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk groter wordt dan z’n voorganger. Het siliconenhoesje van Chinese makelij is iets groter dan dat voor een iPhone 4. Mocht dit kloppen, dan volgt Apple een bestaande trend in de smartphonemarkt, want toestellen met Android groeiden het afgelopen jaar. Een Samsung Galaxy S II is behoorlijk groter dan de iPhone, en kan daardoor ruimte bieden aan een groter scherm.

Iphone 4 iphone 5 case comparison
Een mockup van het nieuwe toestel
Een mockup van het nieuwe toestel

Een ander opvallend detail is dat de mute-knop naar de andere zijkant van de iPhone verplaatst lijkt te worden. Eerdere geruchten dat de camera en de flitser niet langer bij elkaar geplaatst worden, lijken niet waar te zijn, gezien de uitsparingen op de covers. Een ander gerucht, dat de nieuwe iPhone net als een MacBook Air aan de bovenzijde dikker zou zijn dan aan de onderzijde, is volgens sommigen die naar bovenstaande afbeeldingen keken waar. Met een beetje goede wil kun je dat inderdaad in het cover zien, maar dat kan ook aan de lichtinval liggen.

Bron: Macrumors.com



Praat mee over dit artikel