Grootste PC-maker verkoopt meer smartphones dan PC’s


Lenovo, de grootste fabrikant van PCs, verkoopt nu meer smartphones dan PCs. Een trendbreuk die kenmerkend is voor de huidige markt. Dat Lenovo nu meer smartphones verkoopt van PCs ligt vooral aan de sterke stijging van smartphoneverkopen.

Lenovo verkocht vorig fiscaal kwartaal 15,8 miljoen smartphones tegen 14,5 miljoen PCs. Een kwartaal eerder waren dat nog iets meer dan 12 miljoen. Wereldwijd is Lenovo de op drie na grootste smartphone-fabrikant, net voor Huawei. In thuisland China staan ze op de tweede plek, na Samsung.

Lenovo Vibe X
Lenovo-telefoons zoals deze Vibe X zijn hier niet verkrijgbaar

Het Chinese Lenovo probeert al langer ook in het buitenland haar smartphones te slijten. Dat lijkt uit deze cijfers aardig te lukken. Dat Lenovo nu meer smartphones verkoopt is trouwens niet direct goed nieuws voor het bedrijf. De marge op PCs is vele malen hoger dan op smartphones. Erg veel geld houdt Lenovo dus niet over aan alle smartphoneverkopen. PC-fabrikanten ondervinden al langer hinder van andere productcategoriën zoals tablets en smartphones. Zo werd eind 2013 zelfs voor het eerste meer iDevices zoals iPhones verkocht dan alle Windows PC's bij elkaar opgeteld.

Bron: NY Times


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel