Symbian Belle in actie


Symbian, het OS van de huidige generatie smartphones van Nokia, krijgt binnenkort een behoorlijke update. De versie met de naam ‘Belle’ brengt een aantal nieuwe features, die ook beschikbaar zullen zijn voor de Nokia N8.

Symbian Belle biedt een betere browser, en betere menu-interacties. De werking van het besturingssysteem gaat daardoor meer lijken op die van andere OS’sen, zoals iOS en Android. Gebruikers van Nokia-toestellen die een beta-versie van Symbian Belle installeerden melden dat zij een behoorlijk verbeterde batterijduur hebben. In onderstaande video zien je Symbian Belle in actie op een Nokia N8.

Het besturingssysteem Symbian bevindt zich in roerige tijden. Het OS was ooit van Nokia, werd daarna open source gemaakt, zodat ook andere fabrikanten het konden gebruiken. In 2010 bleek dat bijna niet meer te gebeuren. Nokia haalde Symbian daarop weer in eigen huis. Dit jaar werd het OS van de hand gedaan. Symbian wordt nu ontwikkeld door Accenture, en zal op termijn uitgefaseerd worden. Ondersteuning voor het OS is er nog tot 2016.



Praat mee over dit artikel