RIM lanceert nieuwe Bold 9900 met toetsenbord en touchscreen

· 2 reacties


Tegelijk met de presentatie van de twee nieuwe Torch-modellen die we je eerder lieten zien, lanceerde RIM ook een nieuwe versie van de Bold. De Bold 9900, die we in april al zagen, krijgt gezelschap van de Bold 9930.

De Bold 9930 is vrijwel identiek aan de Bold 9900, en heeft dus een touchscreen en een 1.2 GHz processor van Qualcomm. In tegenstelling tot de Bold 9900, biedt de Bold 9930 de mogelijkheid om zowel via een GSM als een CDMA-netwerk te bellen. Dat is vooral een uitkomst voor bellers die vaak naar andere werelddelen reizen, want de GSM-versie van de Bold 9900 is overal in Europa bruikbaar. Anders dan de vandaag gepresenteerde toestellen, is de Bold 9900 wél uitgerust met NFC. De nieuwe toestellen, inclusief de Bold met touchscreen, moet RIM naar de top van de smartphonemarkt helpen.

2011121 bold touch 2011 05 02

De bedrijfsleiding van RIM is ervan overtuigd dat de weg naar de top weer is ingezet. “Dit is de grootste wereldwijde lancering van BlackBerry-smartphones in onze geschiedenis,” zegt Mike Lazaridis, voorzitter en mede-CEO van Research In Motion. “Deze BlackBerry oplossingen bieden de beste ervaring wat betreft mobiele communicatie. We denken dat gebruikers enthousiast zullen zijn over de verbeterde prestaties en de rijkere mobiele ervaring die deze krachtige nieuwe smartphones leveren”. Het is nog niet bekend of de Bold 9930 naar ons land komt. De Bold 9900 is eind augustus leverbaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel