BlackBerry presenteert Torch-opvolger 9810 en nieuwe Torch 9860

· 2 reacties


Research in Motion heeft in London twee nieuwe toestellen gepresenteerd, die beide in de Torch-serie geplaatst zijn. Het gaat om de Torch 9810 en de Torch 9860. Beide toestellen hebben een touchscreen en draaien op BlackBerry OS 7.

Zowel de 9810 als de 9860 lekten vroegtijdig uit. De Torch 9810 stond in het geruchtencircuit bekend als de Torch 2, en lijkt ook sterk op de Torch 9800. Onder de motorkap zijn echter enkele verbeteringen toegepast. Zo draait de nieuwe Torch net als de Bold 9900 op een 1,2 GHz processor van Qualcomm. Het 3.2 inch grote touchscreen en het uitschuifbare toetsenbord blijven dus zoals ze zijn. Ook de 5 megapixel camera blijft.

Bbtorch9810
BlackBerry Torch 9810

De 9860 stond bekend als BlackBerry Touch, maar wordt nu aan de Torch-serie toegevoegd. Dit toestel heeft in tegenstelling tot de Torch 9810 géén fysiek toetsenbord. De Torch 9860 laat zich bedienen via een 3.7 inch touchscreen, en is daarmee een buitenbeentje in het smartphoneprogramma van RIM, dat voornamelijk toestellen met een fysiek toetsenbord bevat. De 9860 wordt geleverd met een ingebouwd kompas, een feature die we niet vaak in smartphones zien.

Bbtorch9860
BlackBerry Torch 9860

Multimedia

Ook van multimediaopties is het toestel goed voorzien. Met een 5 megapixel camera is het mogelijk om een video in 720p-kwaliteit op te nemen. De Torch 9860 kan gezien worden als de opvolger van de Storm 2, het vorige toestel van BlackBerry met enkel een touchscreen dat in ons land op de markt kwam. Dat toestel had weinig succes. In een poging marktaandeel terug te winnen op de iPhone van Apple en Android-toestellen van diverse merken, probeert de Canadese fabrikant nu andermaal een touchscreen-toestel op de markt te brengen.

RIM ligt de laatste tijd onder vuur. Het bedrijf heeft te maken met activistische aandeelhouders, die vinden dat de neergaande spiraal waarin het merk beland is gekeerd kan worden door het bedrijf op te splitsen in een divisie die smartphones en tablets ontwikkelt, en een divisie die software voor toestellen maakt. De software van BlackBerry is veelgeprezen om de beveiliging waarmee deze is uitgerust. Vooral bedrijven hechten daar sterk aan.

QNX

Tijdens de persconferentie beloofde RIM snel met meer toestellen te komen. De verwachting is dat het bedrijf dan ook komt met smartphones die zijn uitgerust met het besturingssysteem dat je op de PlayBook aantreft. Dit OS werd door BlackBerry aangekocht, en zou het bestaande BlackBerry OS moeten vervangen. Op de nu gepresenteerde toestellen draait nog geen QNX-variant. Beide nieuwe toestellen komen aan het eind van augustus op de markt.Praat mee over dit artikel