LG KC910; 8 megapixel Viewty-opvolger


Na Sony Ericsson en Samsung doet ook LG mee met de 8 megapixel hype welke momenteel heerst onder fabrikanten van mobiele telefoons. De Koreanen brengen de KC910, een waardige Viewty opvolger met 8 megapixel camera.

De LG KC910 is inmiddels officieel aangekondigd en staat gepland voor oktober. Het is een 3 inch touchscreen toestel, vergelijkbaar met de KU990 Viewty met drie opvallende knoppen onderaan.

LG KC910; 8 megapixel Viewty-opvolger
LG KC910, 8 megapixel touchscreen-phone

Qua specificaties kunnen we melden dat de KC910 een quadband telefoon is met UMTS en HSDPA 3G ondersteuning. Het beeldscherm telt overigens een resolutie van 240 x 400 pixels en is in staat 262 duizend verschillende kleuren weer te geven.

8 megapixel
Maar het grootste verkoopargument zal toch wel zijn ingebouwde 8 megapixel camera zijn. Afbeeldingen van de achterzijde van de KC910 zijn nog niet binnen. Wel is bekend dat de flitser van het type Xenon is, zodat de KC910 over voldoende lichtkracht beschikt om ook in het donker goede opnames te maken. Ook video's kunnen ermee geschoten worden, en wel in DVD kwaliteit (30 fps in VGA resolutie). Ook kan er op een lagere resolutie geschoten worden met als voordeel dat er veel meer beelden per seconde opgenomen worden; 120 frames per seconde in QVGA resolutie (320 x 240 pixels). Verder beschikt de KC910 over beeldstabilisator, een Schneider-Kreuznach lens, gezichts-, lach- en blink-herkenning.

LG KC910; 8 megapixel Viewty-opvolger

Dolby geluid
Maar zaken als WiFi, GPS, TV out uitgang, Bluetooth en een MicroSDHC geheugenkaartslot ontbreken natuurlijk niet, vandaag de dag in een high-end telefoon. Zo ook niet bij de KC910. Interessant is ook dat de KC910 is uitgerust met Dolby Mobile, wat een zeer hoge geluidskwaliteit voort moet brengen.

En als je denkt dat 8 megapixel en alle overige bovengenoemde specificaties niet passen in een compacte telefoon dan heb je het mis. Naar verluid is de KC910 slechts 14 millimeter dun! Hulde voor de Koreanen.



Praat mee over dit artikel