Nokia kondigt N79 en N85 aan


Vanaf morgen officieel aangekondigd, nu al bij NieuweMobiel; de N79 en N85. Maak alvast kennis met deze twee nieuwe Nserie smartphones.

De Nokia N79 is wat de opvolger moet worden van de recentelijk verkrijgbaar geworden N78. Met andere woorden een als candybar vormgegeven smartphone met 5 megapixel camera, dual LED flitser. Het is met de N79 mogelijk om het uiterlijk te veranderen met zogenaamde Xpress-On Covers. Het toestel beschikt daarnaast over GPS ontvanger en een ingebouwde FM ontvanger. Dit toestel is een echt muziekmonster. Niet alleen biedt de N79 maar liefst 24 uur aan muziek speeltijd, het toestel heeft direct toegang tot Nokia's nieuwe Music Store. En dankzij de aanwezig 3.5mm audio jack uitgang kun je je eigen favoriete koptelefoon blijven gebruiken. De N79 wordt meegeleverd met 4 GB aan geheugen zodat je een tijdje vooruit kunt. Verwacht wordt dat de Nokia N79 volgende maand al leverbaar zal zijn.

Nokia kondigt N79 en N85 aan
Nokia N79 met daaronder de N85

Nokia N85
Het tweede Nserie toestel wat Nokia aangekondigd is de hier al regelmatig besproken N85. De Nokia N85 moet het goedkopere broertje worden van de nieuwe N96, terwijl het uiterlijk meer weg heeft van de N81. Verwacht dus veel dezelfde eigenschappen. Interessant aan de N85 is dat hij beschikt de nieuwste generatie beeldschermen, AMOLED genaamd. Deze nieuwe "Active Matrix LED" schermen zijn geheel nieuw binnen de mobiele telefoonmarkt. Het is daarom erg knap van Nokia om met een 2.6 inch AMOLED scherm te komen in QVGA resolutie (240 x 320 pixels).

Andere functies van de N85 zijn de ingebouwde 5 megapixel camera en GPS ontvanger. Dankzij beide is de N85 in staat om foto's van een zogenaamde geotagging te voorzien. De N85 is overigens meer op de game-hoek gefocust dankzij de speciaal aanwezige N-Gage gaming toetsen. Ook beschikt de N85 over supersnel HSDPA data-verbindingsmogelijkheden, WiFi ondersteuning en een ingebouwde FM ontvanger.

De N85 biedt ten opzichte van de N79 net 4 uurtjes meer aan muziek speeltijd; 28 uur voordat de batterij ermee ophoudt. Erg netjes wat ons betreft. Ook bij de N85 tref je een 3.5mm audio jack aansluiting aan, alsmede directe toegang tot de Nokia Music Store. Overigens wordt ook dit toestel volgende maand al verwacht op Europese bodem.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel