Russische overheid: liever PlayBook dan iPad


De Russiche overheid wil het gebruik van de iPad door ambtenaren verbieden. Gebruik van de tablet van Apple zou een te groot veiligheidsrisico vormen. De BlackBerry PlayBook is volgens de Russen een beter alternatief.

De stap van de Russen zal voor BlackBerry een hart onder de riem zijn, want juist met de software wil het bedrijf het verschil maken met de iPad van Apple. De tablet van RIM is met een scherm van 7 inch behoorlijk kleiner dan een iPad, en draait op QNX. Dit besturingssysteem werd medio 2010 door RIM overgenomen, om het om te bouwen tot een OS dat geschikt is voor tablets. Binnenkort zullen ook smartphones van BlackBerry verschijnen die op QNX draaien.

2011174 2011145 201012 rim playbook

De tablet werd door reviewers wereldwijd met wisselende commentaren onthaald. In Barcelona hadden wij de kans om de PlayBook te proberen. Wat daarbij opviel, was de vlot werkende interface, die erg goed van webOS afgekeken leek te zijn. RIM had haast met het vrijgeven van de tablet, want op het moment dat deze op de markt kwam was er nog geen email-app. De bedoeling van RIM is om in de toekomst ook Android-apps op de tablet te laten draaien.

Bron: Bgr.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel