RIM stelt verwachting verkoop PlayBook bij


RIM heeft de verwachtingen van de verkoop van de PlayBook naar beneden bijgesteld. De tablet blijkt niet zo goed te verkopen als RIM hoopte. De PlayBook moest een iPad-killer worden, maar speelt een bijrol op de tabletmarkt.

De PlayBook ging in april voor het eerst over de toonbank. Sindsdien werd een half miljoen exemplaren van de tablet verkocht. In het tweede kwartaal van dit jaar wilde RIM 2,4 miljoen PlayBooks afzetten, maar dat is bijgesteld naar 800.000 tot 900.000 tablets, slechts een derde van de aanvankelijke raming. Oorzak zou ondermeer zijn dat er alleen WiFi-versies van de tablet te koop zijn. PlayBooks met 3G mobiel internet ontbreken vooralsnog.

2011145 201012 rim playbook

Onder vuur

RIM ligt de laatste tijd onder vuur. De verkoop van smartphones is tanende, waardoor het bedrijf medewerkers moet ontslaan. De PlayBook moest het bedrijf weer voortstuwen in de vaart der volkeren, maar het lukte de Canadezen niet om bij het op de markt brengen een algemenen applicatie als een emailprogramma klaar te hebben. De eerste verkoopdag van de tablet was met 50.000 stuks wel een succes, maar daarna daalden de cijfers zienderogen.

Bron: Digitimes.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel