Android Wear-update brengt vooral nieuwe functies naar LG G Watch R


Google heeft een nieuwe update van Android Wear vrijgegeven met daarin interactieve watchfaces en ondersteuning voor vertalingen. Horloges zoals de LG G Watch R hebben de meeste baat bij deze update vanwege de nieuwe WiFi-support.

De nieuwe interactieve watchfaces gelden voor alle Android Wear-horloges. Google demonstreerde een trio nieuwe watchfaces waaronder Bits, Under Armour en Together. De eerste bevat diverse cirkels waarop geklikt kan worden en informatie geeft over het weer en aanstaande afspraken. De Under Armour watchface richt zich met name op fitness-functies waaronder het aantal verbrande calorieën. En met Together kun je met één contactpersoon snel en eenvoudig content uitwisselen.

Android Wear Google Translate

De update brengt ook ondersteuning voor Google Translate. Door te spreken tegen het horloge wordt tekst vertaald naar één van de 44 beschikbare talen. Handig voor wie onderweg iemand wil spreken in een taal die hij of zij niet verstaat. Speciaal voor de G Watch R is er nu WiFi-ondersteuning. Normaliter staat een Android Wear-horloge in verbinding met een Android-telefoon dankzij Bluetooth. Maar als iemand te ver weg is kan door middel van WiFi alsnog zaken als notificaties doorgegeven worden. Google belooft de update voor alle Android Wear-horloges in de komende weken te hebben uitgerold.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel