Sony presenteert Xperia C5 Ultra en Xperia M5 met 13 megapixel selfiecamera


Sony heeft zoals verwacht vandaag een tweetal nieuwe selfie-telefoons aangekondigd; de Xperia C5 Ultra en de Xperia M5. Beide mid-range toestellen blinken uit in camerakwaliteiten waarbij de focus wordt gelegd op de selfiecamera.

De Xperia C5 Ultra krijgt twee 13 megapixel camera's met een nieuw type Exmor RS-sensor. Er bovenop zit een 22mm groothoeklens om nog meer in beeld te krijgen. En als het te donker wordt dan is er een flitser voor extra licht. Sony heeft diverse apps ontwikkeld die speciaal bedoeld zijn voor het nemen van selfies. De C5 Ultra valt verder op door z'n dunne schermrand.

Sony Xperia C5 Ultra wit

Hierdoor blijft het 6 inch grote Android-toestel toch nog relatief compact. De zijkant van het toestel is van aluminium die in drie verschillende kleuren verkrijgbaar is waaronder zwart, wit en mintgroen. Binnenin treffen we een 1,7 GHz octacore-processor aan, 2 GB aan werkgeheugen en een batterij die het volgens Sony twee dagen moet volhouden. De Sony Xperia C5 Ultra ondersteunt 4G-netwerken. Handig maar Sony Nederland heeft nog geen persbericht doen laten uitgaan waardoor ze vooralsnog niet van plan lijken om het toestel hier uit te brengen.

Sony Xperia M5 goud

Dat geldt mogelijk ook voor de nieuw aangekondigde Xperia M5. Ook dit toestel kan worden gedefinieerd als "super mid-range". Achterop zit namelijk een nieuw type 21,5 megapixel camera waarmee 5x ingezoomd kan worden zonder in te boeten op kwaliteit. "Clear Image Zoom" noemen ze dat bij Sony. Voorop zit ook geen onaardige camera, het gaat om dezelfde 13 megapixel camera als bij de C5 Ultra. De M5 lijkt verder erg op het huidige vlaggenschip van Sony met het onmiskenbare OmniBalance-ontwerp en waterdichte behuizing.

Sony Xperia M5 water

Het scherm van de Sony Xperia M5 meet 5 inch en binnenin is plaats gemaakt voor een MediaTek Helio X10-processor met 3 GB aan RAM-geheugen. Sony heeft die octacore-processor op een keurige 2 GHz geklokt. Ook van deze 2.600 mAh grote batterij geldt dat mits volledig opgeladen hij twee dagen mee moet gaan. Sony is voornemens om beide toestellen halverwege augustus in de winkels te krijgen. In Nederland zal dit dus voorlopig niet het geval zijn.


Prijsvergelijker Sony Xperia C5 Ultra

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia C5 Ultra


Prijsvergelijker Sony Xperia M5

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia M5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel