Sony Xperia C5 Ultra


Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia C5 Ultra zwart achterkant
Sony Xperia C5 Ultra mint groen achterkant
Sony Xperia C5 Ultra wit schuin
Sony Xperia C5 Ultra wit linkerzijkant
Sony Xperia C5 Ultra wit achterkant
Sony Xperia C5 Ultra wit rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
6,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Sony Xperia C5 Ultra

 • Groot scherm zonder noemenswaardige randen
 • Kwalitatief goede selfiecamera met flitser
 • Diverse handige selfie-functies
 • Batterij met accuduur van 2 dagen

Minpunten Sony Xperia C5 Ultra

 • Zelfs met dunne schermranden nog steeds groot

De Sony Xperia C5 Ultra in het kort

De Sony Xperia C5 Ultra is de vanaf augustus 2015 de nieuwe Koning Selfie in telecomland. Met een 13 megapixel selfiecamera, flitser en diverse speciale selfie-apps is de C5 Ultra de ideale telefoon voor wie graag naar zichzelf kijkt.

Voor de zelfvoldane mens

Alhoewel we niet om het 6 inch grote beeldscherm heen kunnen bespreken we toch eerst de selfiecamera. Die lijkt al erg groot en dat is niet voor niets. Erachter ligt een 13 megapixel grote Exmor RS-sensor. Ervoor ligt een 22mm groothoeklens zodat niet alleen jezelf maar ook al je vrienden op de foto passen. De selfiecam op de Xperia C5 Ultra ondersteunt autofocus zodat je selfies altijd scherp zijn en de Auto Scene-herkenning kiest zelf automatisch de beste instellingen. En mocht je tot in de late uren nog selfies schieten dan is er een Soft LED-flitser om alles in het donker vast te leggen. Sony heeft het vanwege dit camerageweld dan ook liever over PROselfie-camera. We snappen waarom. En mochten de zelfportretten vervelen dan zijn er speciale selfie-apps zoals 'Style portrait', 'AR mask' en 'Face In'. Met die eerste kun je effecten toevoegen, met AR mask kun je een ander gezicht in een selfie of video plakken en met Face In kun je een selfie in een foto van de hoofdcamera plakken.

Belangrijkste Sony Xperia C5 Ultra specificaties

 • 13 megapixel camera + Full HD video-opname
 • 6.0 inch groot IPS display met hoge pixeldichtheid
 • Relatief hoge 13 megapixel selfiecamera met eigen LED-flitser
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
 • 16GB ingebouwde opslag, uitbreidbaar met microSD-kaart
 • Octa-core MediaTek MT6752-processor op 1,7 GHz bijgestaan door 2 GB aan werkgeheugen

Groots kijkplezier

Onder die immense selfiecamera ligt een tevens immens beeldscherm. Van linkeronder tot rechterbovenhoek meet die 6 inch. Hierdoor doet de Sony Xperia C5 Ultra z'n toevoeging 'Ultra' dus wel eer aan. Sony gebruikt die namelijk alleen voor haar allergrootste telefoons. Wat echter niet groot is is de ruimte tussen het scherm en de rand. Hierdoor bestaat een groot deel van de voorzijde uit scherm waardoor toch gevoelsmatig een compacte telefoon ontstaat. De rand heeft Sony van metaal gemaakt en de achterzijde is licht bol waardoor hij lekker in de hand zal liggen. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijk groot scherm prettig is om video's of andere content op te bekijken. Sony past dezelfde techniek toe als in haar Bravia TV's waardoor zaken als contrast en scherpte automatisch afgesteld worden. En met een batterijduur van twee dagen kun je voorlopig wel vooruit.

Sony Xperia C5 Ultra wit schuin

Onder de motorkap

Wie z'n Sony Xperia C5 Ultra liever niet open schroeft doet er goed aan om te weten dat er binnenin een relatief krachtige MediaTek-processor op 1,7 GHz draait. Die beschikt over maar liefst 8 kernen en is gebaseerd op een 64-bits ontwerp. Deze chip zorgt ervoor dat apps soepel draaien en arbeidsintensieve taken moeiteloos afgehandeld worden. Je kunt er dus ook uitgebreide games op spelen. Een voordeel van deze chip is dat hij ook 4G-internet ondersteunt zodat je onderweg van snel internet verzekerd bent. En wil je daarbij naar een muziekje luisteren dan is het goed om te weten dat de speaker krachtig genoeg is om 97 decibel te produceren. Je kunt iedereen dus laten weten dat je over een C5 Ultra beschikt.


Video over de Sony Xperia C5 Ultra

Ik ben blij dat Sony deze video over de Xperia C5 Ultra heeft gemaakt, wat zouden we zonder moeten doen! :)


Concurrenten van de Sony Xperia C5 Ultra

Vergelijk de Sony Xperia C5 Ultra met deze producten


Praat mee over de Sony Xperia C5 Ultra