Xiaomi stopt met gebruik Mi-naam


Opvallend nieuws van Xiaomi. Het Chinese bedrijf gaat stoppen met de naam Mi. In plaats daarvan wordt het gewoon 'Xiaomi'. Begin 2021 onthulde Xiaomi nog een nieuw logo wat vrijwel identiek was aan het oude met daarop simpelweg de letters 'Mi'. Dat logo blijft maar zal vooral door het moederbedrijf gebruikt worden.

Xiaomi en Mi; die namen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Xiaomi gebruikt de Mi-naam als serienaam maar ook als logo. Het is zelfs de url van de bedrijfswebsite. Verwarrend ja, maar wel herkenbaar. Vanaf het derde kwartaal van 2021 verdwijnt echter Mi en vallen de telefoons onder óf de Xiaomi-naam óf onder de Redmi-naam.

Xiaomi naming scheme

Hierbij zullen de Xiaomi-telefoons gericht zijn op innovatie voor een premium ervaring, terwijl de Redmi-telefoons voornamelijk op de jeugd gericht is met voordelige modellen en enkele uitspringende functies. Op zich deed Xiaomi dat al dus komt het er straks vooral op neer dat we de serienaam Mi niet meer gaan terugzien. Dat begon al bij de introductie van de Xiaomi Mix 4.

Xiaomi, Redmi en Poco

Xiaomi is sinds halverwege 2021 het grootste telefoonmerk ter wereld. Die positie heeft het weten te bereiken door de verkoop van Mi, Redmi en Poco-telefoons. Die laatste ging eerder al verder onder eigen naam. Ook Redmi lijkt die weg nu te gaan bewandelen. Helemaal afscheid nemen van de Mi-naam hoeft overigens niet. Zo hebben we altijd nog MIUI; de grafische schil die Xiaomi op haar telefoons toepast.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel