Vodafone presenteert redelijk vlakke kwartaalcijfers


Vodafone heeft inzage gegevens over haar tweede kwartaal. De omzet daalde met 4 procent en ook de gemiddelde omzet per klant daalde licht. Hierin springt de prepaid-klant echter wel in negatief zin uit. Het dataverbruik steeg echter spectaculair.

De gemiddelde omzet per klant daalde met 1,9 procent naar 25,20 euro. Klanten met een abonnement tikken per maand 33,30 euro af, een daling van 5,4%. Prepaid-klanten deden het met een daling van 18,9% nog rustiger dan voorheen. De daling komt vooral omdat klanten minder zijn gaan bellen en sms'en.

Vodafone infographic

Iets wat spectaculair steeg was het totale dataverbruik. Alle Vodafone-klanten bij elkaar verstookten 4.479 TB aan data, een stijging van 86,1%! Deze trend is al langer gaande, klanten willen steeds vaker een databundel in combinatie met hun smartphone. Vodafone denkt ook dat 60,4% nu een smartphone bezit, een stijging van bijna anderhalve procentpunt. Onlangs kondigde Vodafone nog de inmiddels verkrijgbare Smart 4 power aan, een voordelige 4G-telefoon met lange batterijduur.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel