Uitstel iPhone 5 vanwege hardwareproblemen?


Dat afgelopen WWDC in tegenstelling tot voorgaande jaren geen nieuwe iPhone gepresenteerd werd zou volgend een nieuwe bron wel eens kunnen liggen aan de processor; deze zou te warm worden. En een nieuw hardwareprobleem zou Apple niet kunnen gebruiken.

Het verhaal is ietwat vreemd als je beseft dat diezelfde processor de iPad 2 voorziet van rekenkracht. Wellicht dat de problemen veroorzaakt worden doordat Apple de nieuwe iPhone 5/4S dunner wil maken wat problemen oplevert met het optimaal verspreiden van warmte.

Apple A5 chip
Apple's huidige A5-processor

Nu is overigens diezelfde dualcore A5-processor al enige tijd beschikbaar en gaan inmiddels geruchten over diens opvolger; de A6. Voorheen liet Apple veel van de productie van onderdelen voor de iPad en iPhone over aan Samsung waarmee het diverse patentgeschillen en rechtszaken voert. Apple is van plan uit te wijken naar andere leveranciers om de oorlogskas van Samsung niet onnodig te hoeven spekken. Volgens nieuwe geruchten zou het Taiwanese TSMC gevraagd zijn deze nieuwe A6-processor te maken. Inmiddels zouden al enkele processors van de band gerold zijn voor testdoeleinden. Of we de A6-processor in de nieuwe iPhone zullen aantreffen is onwaarschijnlijk. Apple en diens toeleveranciers hebben weinig tijd om deze nieuwe chip in voldoende tempo te produceren.

Bron: Roll.sohu.com



Praat mee over dit artikel