Windows Phone Cortana ontpopt zich tot ultieme WK-voorspeller


Vergeet Paul de Octopus, Shaheen de Kameel en Sikko de Wkavia. De beste voorspeller van WK-wedstrijden blijkt Cortana van Windows Phone. De digitale assistent blijkt over een indrukwekkende voorspellende gave te beschikken.

Cortana maakt voor haar voetbalkennis gebruik van zoekmachine Bing. Hier werd in april van dit jaar een nieuwe functie aan toegevoegd; het kunnen voorspellen van nog te spelen wedstrijden. Microsoft maakt van een uitgebreid algoritme gebruik waarbij zoveel mogelijk factoren meespelen. Cortana wist hierdoor al vijf wedstrijden goed te gokken waaronder één van Nederland.

Cortana prediction

En zoals je uit bovenstaande screenshot kunt afleiden ziet het er vanavond goed uit voor onze zuiderburen in hun aankomende wedstrijd tegen de VS. Wie Cortana trouwens vraagt naar de uiteindelijke winnaar van het WK komt bedrogen uit; de digitale Nostradamus kan hier nog geen antwoord op geven. Mocht je trouwens benieuwd zijn naar de voorspelling van Paul de Octopus; die overleed in 2010. Hij wordt gemist maar heeft in Cortana een prima opvolger gevonden.

Bron: @marcusash


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel