Dunne en metalen Samsung Galaxy Tab S2 komt in augustus


Samsung heeft de Galaxy Tab S2 aangekondigd. De metalen tablet heeft een 9,7 inch scherm en kent een schermverhouding van 4:3. Daarmee is hij beter geschikt voor het lezen van content dan voor video. Nieuw is verder de krachtiger processor.

Hiermee lijkt de Galaxy Tab S2 een aardige opvolger van de originele Tab S. Dat was de eerste Samsung-tablet met een hoge resolutie Super AMOLED-scherm. Jammer alleen dat die nog van plastic was. Deze Tab S2 krijgt een metalen behuizing die met 5,6 millimeter bovendien lekker dun gebleven is. Het Super AMOLED-scherm is er nog steeds maar in plaats van de 10,5 en 8,4 inch uitvoeringen kan de S2 alleen in een 9,7 en 8,0 inch variant besteld worden.

Samsung Galaxy Tab S2

Daarmee vaart hij wat meer in dezelfde vijver als de iPad. Die beschikt ook over die schermformaten. Er zit bovendien een vingerafdrukscanner in de homeknop en binnenin treffen we een eigen Exynos-processor aan. Welke zegt Samsung (nog) niet maar vermoedelijk gaat het om de Exynos 5433. Die moet een stukje krachtiger zijn dan zijn voorganger. Samsung zegt uitvoeringen te hebben met WiFi en 4G en in geheugenuitvoeringen van 32 en 64. Geheugen kan overigens tot 128 GB uitgebreid worden met een geheugenkaart. Verkrijgbaarheid is augustus en de verwachte prijs bedraagt 550 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel