Diverse techbedrijven scharen zich achter Samsung in Apple-rechtszaak


De zaak die Apple in 2011 aanspande tegen Samsung krijgt steun uit onverwachte hoek. Diverse andere techbedrijven waaronder Google, Facebook en HP scharen zich nu achter Samsung en waarschuwen de rechtbank voor de gevolgen.

De laatste stand van zaken is dat Samsung een totaal van 548 miljoen dollar aan Apple moet betalen vanwege het overtreden van enkele iPhone-patenten. De hoogte van de boete is gebaseerd op de winst die Samsung behaalde met de Galaxy-productlijn. Samsung is hier al tegen in beroep gegaan en een definitief oordeel volgt later. Diverse techbedrijven hebben de rechtbank gezamenlijk een brief geschreven waarin ze waarschuwen voor de mogelijke gevolgen. Als de boete standhoudt dan zou vrijwel iedere smartphone zich schuldig maken aan diezelfde patenten wat innovatie in de weg zou staan.

Apple vs Samsung
Apple vs Samsung

Overigens doen er ook bedrijven mee die zelf geen smartphones produceren zoals Facebook en eBay. Ook zij maken zich zorgen. Sommige van Apple's patenten zijn zo algemeen en de producten en diensten die die bedrijven aanbieden zo complex dat ook zij er last van kunnen krijgen. Vooral omdat een eventueel boetebedrag gelijkstaat aan de gehele winst van dat bedrijf terwijl de overtreding op slechts één onderdeel van toepassing is. Of de rechtbank gevoelig is voor de waarschuwing moet nog maar blijken. Overigens werd de boete al naar beneden bijgesteld van een oorspronkelijke 930 miljoen dollar.

Bron: Inside Sources


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel