Acer heeft 4 nieuwe Windows-telefoons gereed voor IFA

· 1 reactie


Acer zou een viertal nieuwe telefoons draaiend onder Windows in de startblokken hebben staan voor de komende IFA-beurs in Berlijn. Dat event begint 4 september. Het lijkt voor de hand te liggen dat de toestellen draaien onder het nieuwe Windows 10.

Officieel heet dat Windows 10 Mobile en het nieuwe besturingssysteem moet officieel nog uitkomen. Enige tijd leek het erop dat alleen Microsoft nog met Windows Phones op de proppen kwam maar nu lijkt ook Acer zich weer in de markt te begeven. Begin maart bracht het bedrijf ook al een Windows Phone uit maar dat was een low-end model. Hopelijk zijn deze Liquid M320, M330, M530 en M630 wat pittiger.

Acer Liquid M220 met Windows
De begin 2015 aangekondigde Liquid M220

Bedrijven lijken zich terug te hebben getrokken van het Windows Phone-platform nadat Microsoft Nokia overnam. Ze zagen het niet zitten om met de maker van Windows te concurreren. Inmiddels schroeft ook Microsoft de productie van Windows-modellen terug waardoor er ruimte ontstaat voor andere fabrikanten. In theorie althans, de vraag is nog even of oudgedienden die plaatst willen innemen. Zo brachten zowel Samsung als HTC met enige regelmaat telefoons met Windows uit. Windows 10 Mobile wordt overigens pas ergens in het najaar verwacht. Ook Microsoft moet modellen met de nieuwe Windows-versie nog aankondigen. Die zullen niet voor november in de winkel liggen.

Bron: Winfuture.de


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel