Samsung Galaxy S9 verstuurt ongevraagd foto’s naar contacten (update)


Gebruikers van diverse Samsung smartphones klagen op Reddit dat hun telefoons ongevraagd afbeeldingen versturen naar willekeurige contacten. Het probleem zou zich al hebben voorgedaan bij de Galaxy S9, S9+ en Note 8. Mogelijk zit het probleem in Samsung's eigen berichten-app.

Een mobiele telefoon bevat doorgaans best gevoelige informatie. Foto's die je bijvoorbeeld niet zomaar naar iedereen stuurt. Extra vervelend dus als je smartphone uit zich zelf besluit om foto's naar contacten uit je adreslijst stuurt. En toch is dit precies wat sommige eigenaren van een S9, S9+ en Note 8 overkomen is. Zo is de gehele fotogalerij van deze persoon naar z'n vriendin gestuurd terwijl hij lag te slapen. Auw!

OMG
iStock.com/Antonio Guillem

In de conversatie die volgt blijkt dat meerdere mensen er last van hebben. Het probleem zou mogelijk liggen aan Samsung Messages; Samsung's eigen berichten-app die onlangs geüpdatet werd. Vooralsnog zijn het alleen Amerikaanse gebruikers die klagen over dit ongewenste gedrag, Nederlandse of Belgische gebruikers hebben zich nog niet gemeld. Extra vervelend; op de telefoon van de verzender is geen enkel spoort terug te vinden dat de foto's zijn doorgestuurd. Samsung zou intussen op de hoogte zijn van het probleem en werken aan een oplossing. We hopen van harte dat relaties en huwelijken in de tussentijd standhouden. Vertrouw je het niet dan kun je altijd switchen naar een andere berichten-app zoals die van Google.

Update: Samsung Nederland meldt dat het probleem zich niet in Nederland voordoet: "We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen."


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Black Refurbished
€ 309,00 € 309,00   Bekijk
Amazon
Purple
€ 550,00 € 550,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel