LG introduceert met Q8 een mini versie van V20


LG heeft een kleinere variant van haar V20-vlaggenschip uitgebracht. De Q8 kent een beeldscherm van 5,2 inch groot, een tweede scherm, dubbele camera en een waterdichte behuizing.

Ondanks het relatief compacte scherm van 5,2 inch is de LG Q8 wel aan de forse kant. Dat komt door de behoorlijk grote balken boven en onder het scherm. Die bovenaan valt nog te verklaren. Daar zit namelijk een tweede scherm verborgen, net als bij de V20. Met dit secundaire scherm kun je menu's en snelkoppelingen oproepen. De balk onder het scherm heeft weinig functie. Zo compact als andere 5,2 inch smartphones is de Q8 dus niet.

LG Q8 Titan
De LG Q8

Ondanks het iets kleinere scherm heeft LG verder weinig bespaard op functies. Zo zien we een dubbele camera met verbeterde videostabilisatie en Hi-Fi opnamegeluid en ingebouwde viervoudige DAC voor beter audio. Ook op de materiaalkeuze is niet beknibbeld. Zo is de behuizing van metaal dat bovendien water- en stofbestendig is dankzij de IP67-rating. LG past op componentgebied een Qualcomm Snapdragon 820-processor toe op maximaal 2,15 GHz met 4 GB aan RAM-werkgeheugen en 32 GB aan UFS-opslaggeheugen. LG brengt het toestel voorlopig eerst alleen in titaangrijs uit vanaf een prijs van rond de 670 euro. Verwacht het toestel eind juli in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel