Video BlackBerry Bold 9790 gelekt


In een video die op internet is opgedoken zien we de eerste bewegende beelden van de interface van de BlackBerry Bold 9790, het toestel, dat de codenaam Bellagio heeft, lekte in mei ook al.

De Bellagio wordt aangedreven door een nieuwe versie van het besturingssysteem van BlackBerry. Het gaat hier om BlackBerry OS 7. Deze versie van het OS is nog niet gebaseerd op QNX, het besturingssysteem dat we eerder op de tablet van RIM, de PlayBook, zagen. RIM zei eerder nieuwe smartphones ook met QNX uit te willen rusten, maar tot op heden lijkt dat niet te gebeuren.

De Bold 9790 is uitgerust met een touchscreen, en heeft naar verluid ook een NFC-chip aan boord. Met Near Field Communication moet het op termijn mogelijk worden om zonder portemonnee of pinpas te betalen. Op het BlackBery platform zijn ook andere toepassingen denkbaar, zoals het snel uitwisselen van een BlackBerry-id. BlackBerry beloofde eerder om in de komende maanden met zeven nieuwe smartphones te komen. De Bold 9790 is daar één van.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel