Blije mensen kiezen voor blauwe telefoon, boze vrouwen voor fuchsia


De Nokia Lumia-reeks is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar; wit, zwart, cyaan en fuchsia. Ze hebben een blik kleuren-psychologen ingeschakeld om te onderzoeken waarom mensen voor een bepaalde kleur kiezen.

Zo wordt de blauwe, officieel cyaan, voornamelijk door positief ingestelde en blije mensen gekozen. Je weet wat je doet en je hebt bewust voor blauw gekozen. Bovendien geeft een blauwe smartphone de indruk dat hij erg goed werkt.

Raak me niet aan!

Is je smartphone wit van kleur, dan verwacht je een geavanceerde product met hoge standaarden. Je stelt het niet op prijs dat anderen je telefoon aanraken en wekt de indruk van dat je normen en standaarden hebt.

Nokia Lumia colors

Boze vrouwen

Mannen opgelet; vrouwen met een fuchsia gekleurde telefoon zijn kwaad! De kleur fuchsia staat voor de meer agressieve kant van het feminisme. Het zijn niet onze woorden, maar die van kleurpsycholoog Angela Wright. Heb je als man deze kleur telefoon in je broekzak, dan is de kans groot dat je een strenge vrouwelijke baas hebt. Positiever wordt het als je een roze telefoon hebt. Dan is de kans groot dat je zorgzaam en vrouwelijk bent.

Veilig zwart

Heb je gekozen voor een zwarte Lumia dan lijkt dat weliswaar een geraffineerde keuze waarmee je zekerheid uitstraalt, het is eerder een veilige keuze. De kans is ook groot dat je als zwarte telefoon-bezitter erg gehecht bent aan techniek en misschien zelfs wel een beetje een nerd bent. Nogmaals, niet onze woorden dus gelieve geen hate mail. Waarom heb je juist voor een bepaalde kleur gekozen? Laat het ons in de comments weten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel