Van dichtbij bekeken: BBM Voice


BBM kennen we als de gratis en populaire instant messanger voor BlackBerry's. Maar wist je dat je vanaf versie 7 ook via BBM over een WiFi-verbinding gratis kunt bellen? We bekeken deze nieuwe functie van dichtbij.

BBM Voice is een relatief nieuwe toevoeging aan de BBM messenger. Bellen is alleen mogelijk over een WiFi-verbinding en kan dus niet via het mobiele netwerk. Dit werpt gelijk een barrière op, want niet alleen jij moet aangesloten zijn op WiFi, de ontvanger moet dat ook.

Ondanks dat, kan de nieuwe functie een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan dat tripje in het buitenland. Even naar het thuisfront bellen vanaf je hotelkamer of de lokale Starbucks via je WiFi-verbinding wordt hiermee een stuk betaalbaarder. Of zeg maar gerust; gratis. Bovendien kun je tijdens een gesprek ook nog foto's versturen of chatten.

Het opzetten van een gesprek gaat eenvoudig. Vanuit een chatsessie klik je op het groene icoontje rechts bovenin het scherm. Hierdoor zet je een BBM Voice chat op. De ontvanger krijgt een normaal inkomend gesprek met daarbij de tekst "BBM Voice chat". Probeer je iemand te bellen die op dat moment niet op WiFi aangesloten is krijg je een melding dat de persoon niet beschikbaar is. Je kunt dan natuurlijk altijd nog normaal chatten. Handig is dat je tijdens het bellen ook nog normaal kunt BBM-en en foto's of tekst kunt versturen. Handig om een adres door te geven bijvoorbeeld of iets anders wat opgeschreven moet worden.

Downloaden

Om gebruik te kunnen maken van BBM Voice heb je versie 7 nodig van BBM. Je hebt hiervoor een BlackBerry met minimaal versie 6 nodig zoals de Bold 9790. RIM is nog bezig om BBM Voice ook naar OS 5 apparaten te brengen. BBM 7 kun je downloaden via de BlackBerry App World.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel