Huawei komt met high-end smartphone


De huidige smartphonemakrt wordt gedomineerd door merken uit de Verenigde Staten, Japan, Taiwan en Korea. Als het aan Huawei ligt komt daar verandering in. Het merk uit China wil met een high-end smartphone komen.

Naar verluidt werd Huawei aan een 3.7 inch touchsreen-toestel dat op Android 2.3 Gingerbread draait. De Chinezen werken volgens de geruchten aan een eigen Android-skin voor de Vision, zoals het toestel op dit moment intern genoemd wordt. Huawei produceert op dit moment al telefoons die ook in Nederland te koop zijn, zoals de Ideos U8800 X5. Dit toestel draait op een 800 MHz processor, en kan zich daarmee niet meten met de top van de markt.

Vijf grootste fabrikanten

De Vision moet dat veranderen. Het toestel lijkt op een HTC Desire S, zegt de bron van de geruchten. Het toestel zou ergens tussen de 250 en 400 euro moeten kosten als het op de markt komt. De lancering van de Vision is door de Chinezen gepland in het tweede deel van dit jaar. De verwachtingen van het merk zijn groots: op de lange termijn wil Huawei bij de vijf grootste mobieletelefoonfabrikanten horen.

Bron: Eurodroid.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel