Apple treft voorbereidingen voor iPad 3


Apple werkt aan de iPad 3. Dat zal nauwelijks een verrassing zijn, want na de voltooiing van een product is het vrij gebruikelijk om door te werken aan een opvolger. De eerste geruchten over contracten met leveranciers duiken nu op.

Het eerste gerucht komt als een kleine teleurstelling: de iPad 3 zal, net als de iPad 2, niet voorzien worden van een AMOLED-scherm. Apple heeft naar verluidt wel gekeken bij een Samsung-fabriek die deze schermen maakt, maar is tot de conclusie gekomen dat er te weinig AMOLED-schermen gemaakt kunnen worden, en kiest daarom voor een 'ouderwets' scherm met achtergrondverlichting. Het formaat van het scherm zou 9.7 inch blijven.

iPad 3 in 2012

Samsung en LG zijn nu uitgekozen als leveranciers van het display. Ook met het Taiwanese Chimei Innolux wordt een contract voor het leveren van displays voorbereid. Zodra de huidige fase, waarin fabrikant gecertificeerd worden voor het produceren van onderdelen van de nieuwe tablet, is afgrond, kan de laatste hand aan het ontwerp van de iPad 3 gelegd worden. In 2012 komt deze nieuwe tablet van Apple op de markt.

Bron: Digitimes.com



Praat mee over dit artikel