MediaTek strikt Sony voor nieuwe Xperia’s


We weten eigenlijk niet beter dan dat Qualcomm de eerste keus is van mobiele telefoon-fabrikanten. Toch zijn er andere makers van processors waaronder MediaTek er één is. Sony zou in 2015 tenminste 5 Xperia's willen uitrusten met een MediaTek.

En dat is goed nieuws voor wie z'n producten doorgaans in een goedkopere Huawei, Alcatel of Acer-telefoon terechtkomt. Zo is bijvoorbeeld de hier niet verkrijgbare Xperia C uitgerust met een processor van MediaTek. Voor 2015 heeft Sony grootste plannen met de processors van MediaTek. Zo moeten er volgend jaar niet minder dan 5 Xperia-telefoons uitkomen die zijn aangedreven met een MediaTek-processor.

Mediatek chip
Binnenkort in je Xperia-telefoon?

MediaTek maakt trouwens niet alleen maar eenvoudige CPU's, het bedrijf maakt ook meer krachtiger processors waaronder octacore exemplaren en zelfs een 64-bit-processor. Het is ook dus allesbehalve zeker dat het hier om een eenvoudige CPU betreft. Mogelijk gaat het om exemplaren met ondersteuning voor 4G. Hierdoor zijn we zelfs geneigd te zeggen dat het om mid-range of zelfs high-end modellen gaat. Al is dat nog even afwachten.

Bron: Appledaily.com.twPraat mee over dit artikel