Rabo Mobiel introduceert betalen via SMS


Nederlanders kunnen dankzij Rabo Mobiel sinds kort via SMS betalen. De dienst is voor iedereen te gebruiken én is onafhankelijk van bank en telefoonaanbieder.

De dienst is mogelijk door een sms'je te sturen naar 6689 met daarin het telefoonnummer van de ontvanger, het bedrag en een eventuele omschrijving. Je ontvangt vervolgens een sms met daarin een uniek codewoord die je binnen 10 minuten terug moet sturen naar 6689 om de betaling te bevestigen.

Mobiele portemonnee
Groot nadeel is dat zowel ontvanger als verzender een mobiele portemonnee moeten aanmaken via rabosmsbetalen.nl. Hier wordt je mobiele nummer gekoppeld aan je rekeningnummer en kun je je tegoed opwaarderen via iDEAL. Hierna kun je aan de slag.

Rabo Mobiel introduceert betalen via SMS
Eenvoudig de rekening spiltten in de kroeg

Eric Huygen, Algemeen Directeur Rabo Mobiel legt het als volgt uit: "Rabo SMS Betalen is voor de consument snel en eenvoudig. Iedereen kan een sms versturen. Door SMS Betalen is het niet altijd nodig om contant geld bij je te hebben. Tegelijkertijd betekent het voor Mobiel Betalen in Nederland een grote, innovatieve stap vooruit. Het is voor alle consumenten te gebruiken, het maakt niet uit bij welke bank of welke mobiele telefonie aanbieder men zit, het werkt voor iedereen!"

Veilig
Volgens Rabo Mobiel worden alle gegevens versleuteld verstuurd en zijn betalingen boven de 150 euro niet mogelijk. Dit allemaal om aan de veiligheid tegemoet te komen. Iedere betaling moet worden bevestigd met een uniek codewoord en na eventueel verlies of diefstal van de telefoon kan de mobiele portemonnee direct geblokkeerd worden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel