Motorola brengt naast Moto Z2 Play ook 4 nieuwe Moto Mods


Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft zoals verwacht de tweede generatie Moto Z2 Play aangekondigd. Het toestel krijgt een nog slanker uiterlijk al gaat dat wel ten koste van de batterij. Tevens brengt het bedrijf 4 nieuwe Moto Mods op de markt.

De Play-uitvoering was van oudsher al het goedkoopste lid uit de Moto Z-familie, of dat zo blijft is nog maar de vraag. Lenovo geeft nog geen definitieve prijs voor Nederland en België voor de Moto Z2 Play. We gaan er wel een beetje vanuit, dus denk aan een adviesprijs van rond de 500 euro. Daarvoor krijg je een Android-smartphone met een royaal 5,5 inch Full HD-scherm. Lenovo past wederom een Super AMOLED-scherm toe dus dat belooft heldere kleuren die van het scherm afspatten. Het is Lenovo op de één of andere manier gelukt om een hele millimeter van het ontwerp af te schaven. Het totaal komt nu uit op 5,99 millimeter.

Motorola Moto Z2 Play Lunar Grey

Dat levert niet alleen een dunne telefoon op, het gaat ook ten koste van de batterijcapaciteit. Die daalt van een royale 3.510 naar een meer gebruikelijke 3.000 mAh. De forse batterij was juist één van de belangrijkste pluspunten van de Moto Z Play. Ondanks die daling in capaciteit belooft Lenovo nog altijd een gebruiksduur van rond de 30 uur. Of hij dat echt haalt vragen we ons af. Hij laadt in ieder geval wel snel op dankzij de TurboPower-ondersteuning. Na een half uur zit de batterij alweer voor de helft vol.

Lagere cameraresolutie, toch verbeteringen

Achterop treffen we een nieuwe camera aan die qua megapixels lager uitvalt dan z'n voorganger. We vergeven hem dat graag want de lens in nu ingeruild voor een veel betere met een maximale aperture van f/1.7. Daarmee kent de lens van de Moto Z2 Play dezelfde lichtgevoeligheid als de prima camera van de veel duurdere Samsung Galaxy S8. Scherpstellen gebeurt met laser maar er is ook autofocus ingebouwd op de camerasensor zelf. Dit moet tot minder onscherpe foto's leiden. Voorop zit nog altijd een selfieflitser maar die krijgt er dit jaar een extra LED-lamp bij; dual LED dus.

Moto Mods 2017
De 4 nieuwe Moto Mods voor 2017

4 nieuwe Moto Mods

Naast de Z2 Play bracht Lenovo ook 4 nieuwe Moto Mods uit. Dat zijn uitbreidingsmodules voor de Moto Z-reeks die eenvoudig achterop het toestel bevestigd kunnen worden. De eerste is een GamePad waarmee je bedieningstoetsen krijgt voor het beter kunnen spelen van games. Handig is dat de module komt met een ingebouwde 1.035 mAh batterij voor extra power. De tweede is de JBL SoundBoost 2. Met deze speaker tover je meteen beter en harder geluid uit je Moto-toestel, tot wel 10 uur lang. Nieuw is de waterafstotende coating en de extra kleuren waaronder rood en blauw. De derde Moto Mod is de Moto TurboPower Pack; een powerbank die nog eens 3490 mAh aan je Z2 Play toevoegt. Handig is dat ook de TurboPower Pack snel opgeladen kan worden. De vierde en voorlopig laatste Moto Mod is de Moto Style Shell waarmee je naast je toestel kunt opleuken ook draadloos opladen toevoegt.

Officiële adviesprijzen voor de Moto Z2 Play zijn er dus nog niet maar houdt rekening met rond de 500 euro. Beschikbare kleuren zijn Lunar Grey, Nimbus Blue en Fine Gold. Verwacht het speelse toestel na juli in de winkels.


Prijsvergelijker Motorola Moto Z2 Play

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto Z2 Play


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel