Asus brengt Zenfone Zoom S uit met optische zoom en lange accuduur


Asus brengt binnenkort een nieuwe Zenfone uit; de Zenfone Zoom S (ZE553KL). Dit toestel kan dankzij z'n dubbele camera achterop optisch inzoomen tot 2,3x. Daarnaast valt hij op vanwege z'n grote accu met standby van 42 dagen.

Belangrijkste aan de Zenfone Zoom S is zonder twijfel z'n camera. Asus gebruikt de Zoom-toevoeging om aan te geven dat ermee tot indrukwekkende niveau's ingezoomd kan worden. Digitaal tot 12x, optisch tot 2,3x. Met optisch inzoomen lever je niet in op de beeldkwaliteit. Dit wordt bereikt dankzij een dubbele 12 megapixel camera. Asus maakt gebruik van een Sony IMX362 sensor met daarvoor een lichtsterke f/1.7 lens. Dankzij Asus's eigen SuperPixel-techniek en de ingebouwde portretmodus moeten extra fraaie effecten mogelijk worden, waaronder bokeh waarbij de achtergrond onscherp wordt.

Asus Zenfone Zoom S Navy Black
Asus brengt Zenfone Zoom S uit

Naast vrijwel uitstekende camera-eigenschappen heeft de Zenfone Zoom S nog een troef achter de hand. De ingebouwde niet verwisselbare batterij telt 5.000 mAh en dat is voor een smartphone uitzonderlijk groot. Asus denkt een standbytijd van 42 dagen te kunnen halen. Dat klinkt ons wat overdreven, vooral als je zaken als WiFi en 4G aan laat staan. Reken echter toch met gemak 2 dagen te kunnen halen zonder tussentijds opladen. Video kijken kan bijna 6 en een half uur achtereen en browsen op een volle lading lukt een dikke dag. De batterij van de Zoom S is zelfs zo groot dat je er andere producten mee kunt opladen.

Zenfone Zoom S specs

Andere specificaties zijn een 13 megapixel selfiecamera, 5,5 inch Full HD AMOLED-scherm, Snapdragon 625-processor en een royale 4 GB aan werkgeheugen. Er zijn uitvoeringen met 32, 64 en 128 GB aan opslaggeheugen. Toch lijkt het er op dat alleen de 64 GB uitvoering naar Nederland komt. Wat dat betreft heb je meer keuze uit het kleuraanbod; Navy Black, Glacier Silver en Rose Gold. Verwacht de Asus Zenfone Zoom S voor een bedrag van rond de 470 euro in juli in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel