Samsung Galaxy Memo duikt op als kleinere Note


Samsung lijkt de S-Pen functionaliteit op termijn ook naar kleinere Galaxy-telefoons te brengen. Dat verzinnen we niet zelf, maar maken we op uit uitgelekte afbeeldingen van een nog onbekende telefoon; de Galaxy Memo.

Deze Galaxy Memo is een 4,5 inch telefoon met naar verluidt een Full HD-resolutie. Dat is best netjes als je bedenkt dat momenteel de HTC One het record van hoogste PPI in bezit heeft; 469. Deze Galaxy Memo zou daar dus overheen gaan en uitkomen op 490.

Samsung Galaxy Memo with S-Pen
Samsung Galaxy Memo met S-Pen ondersteuning

Dat is niet het enige noemenswaardige aan de Galaxy Memo. Zo zou deze telefoon net als de grotere Galaxy Note en Note 2 ondersteuning krijgen voor Samsung's eigen S-Pen. Dat is een drukgevoelige stylus waarmee bijvoorbeeld aantekeningen gemaakt kunnen worden. Het verschilt van zogenaamde capacitieve styli vanwege de extra nauwkeurigheid. Naast de S-Pen ondersteuning wordt gesproken over een 1,4 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM en een 8 megapixel camera. Het toestel zou onder Android 4.2.2 Jelly Bean draaien.

Wij juichen de komst van S-Pen naar kleinere modellen toe. Niet iedereen wil namelijk met de forse Galaxy Note rondlopen maar toch onderweg notities of memo's kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook nog mensen die hun telefoon liever met een pennetje bedienen dan met een vinger.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel