Acer kondigt vijftal nieuwe Liquid-smartphones aan


Als je tot op heden nog nooit van de Liquid E600, E700, Jade, X1 of Z200 gehoord had dan kan dat kloppen. Acer heeft ze namelijk vandaag tijdens de Computex 2014 in Taipei aangekondigd. Bovendien toonde het een wearable.

Computex is de grootste ICT-beurs van Azië. Het is alweer de 34e keer dat de beurs gehouden wordt. Acer greep het event aan enkele nieuwe telefoons aan te kondigen. We bekijken ze één voor één.

Acer Liquid E600

Liquid E600

De eerste is de Liquid E600; een 5 inch grote Android-smartphone met FWVGA-resolutie en Snapdragon 400-processor. Er is 1 GB aan RAM-geheugen en een 8 megapixel camera. De batterij telt 2.500 mAh.

Liquid E700

Acer kondigde ook nog de E700 Trio aan met de mogelijkheid om drie simkaarten te gebruiken. Het scherm is in tegenstelling tot de E600 iets hoger in resolutie. De processor is tot slot ingeruild voor een exemplaar van MediaTek. Naast de triple sim-uitvoering is er ook een reguliere variant van de E700.

Acer Liquid Jade

Liquid Jade

Ook de Jade is 5 inch groot. Het IPS-scherm toont een HD-resolutie. Aan de achterkant treffen we een 13 megapixel camera aan die razendsnel foto's kan schieten. Acer claimt een foto binnen 0,3 seconde. De aperture komt uit op f/1.8 waarmee je ook in het donker nog foto's kunt schieten. Ook hier zit een MedaTek-processor in.

Acer Liquid Leap family

Samen met de Jade kondigde Acer de Liquid Leap aan; een wearable met 1 inch groot touchscreen. Het waterbestendig apparaatje gaat een week mee en is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren.

Acer Liquid X1

Liquid X1

Een stuk groter is de Liquid X1; maar liefst 5,7 inch groot. Achterop vinden we een 13 megapixel camera met dezelfde f/1.8 aperture en een functie wat Acer "Bright Magic" noemt. Hiermee zouden foto's in het donker nog beter moeten uitkomen. Binnenin ligt een octacore-processor. Van welke makelij is onbekend maar vermoedelijk van MediaTek.

Acer Liquid Z200

Liquid Z200

Tot slot is daar nog de Liquid Z200. Dit instapmodel krijgt een bescheiden 4 inch beeldscherm mee met WVGA-resolutie. Ook aan de voorzijde vinden we een stereo DTS-luidspreker. Er is verder een 2 megapixel camera en een 1 GHz dualcore-processor. Allemaal matige specs maar dat vertaalt zich vermoedelijk ook naar een laag prijskaartje. Pluspunt is dat de Z200 toch de nieuwste Android-versie draait; 4.4 KitKat.

Wanneer al deze nieuwe Liquid-telefoons verkrijgbaar zijn en welke adviesprijs ze meekrijgen is nog onbekend. We gaan het in ieder geval scherp voor je in de gaten houden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel