Huawei maakt goedkope supersmartphone

· 2 reacties


Snelle smartphones met een processor die sneller is dan 1 GHz zijn prijzig. Het Chinese bedrijf Huawei deed zijn best daar wat aan te veranderen, en kwam met de Glory, een toestel dat minder dan 300 dollar kost.

Het toestel is nog niet officieel gepresenteerd, maar dook op op foto's uit het Amerikaanse geruchtencircuit. De smartphone heeft een 1.4 GHz processor van Qualcomm, en draait op Android 2.3 Gingerbread. Aan Android zijn geen aanpassingen gedaan. Het toestel heeft een scherm van vier inch met een resolutie van 854 x 480, een formaat dat we tot nu toe vooral bij de high-end smartphones van Sony Ericsson aantroffen.

Huawei glory cricket

Het toestel staat gepland voor november 2011, en komt in de Verenigde Staten op de markt. De makers van het toestel verwachten tegen die tijd een nieuwe versie van Android, en beloven volgens de maker van de foto's alvast een update naar een nieuwe versie van het OS van Google. Het is nog niet bekend of er ook plannen zijn om het toestel in Nederland op de markt te brengen.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel