Vodafone splitst netwerk op in 'SuperSwitch' om storingen te voorkomen


Vodafone gaat haar netwerkcentrale-infrastructuur geheel omgooien. In plaats van 12 kleinere centrales gaat het bedrijf naar 3 grote die in geval van calamiteiten elkaar kunnen overnemen. Hierdoor moeten grootschalige stroringen tot het verleden behoren.

Rotterdam 2012, een grote brand zorgde ervoor dat het Vodafone-verkeer in Zuid-Holland meerdere dagen sterk verstoord was. Om dergelijke problemen in de toekomst het hoofd te bieden gaat Vodafone terug van 12 kleinere netwerkcentrale's naar drie grote zogenaamde SuperSwitches. Eén hiervan komt in Eindhoven te staan. De nieuwe netwerkknooppunten worden zwaar beveiligd en kunnen bij een storing overgenomen door twee andere.

Vodafone sign
Verandering op komst

De storing van 2012 leidde tot grote problemen. Klanten konden niet bellen en het duurde meerdere dagen voordat het 3G-signaal hersteld werd. De dagen en zelfs weken erna kon het voorkomen dat door filevorming problemen ontstonden. De nieuwe netwerkknooppunten gaan draaien op groene energie, windenergie om precies te zijn. Bovendien zorgt de terugschaling van andere locaties voor minder energieverbruik. De energieslurpende koelmachines worden tot slot ingeruild voor buitenlucht-koeling.

Foto: Jonathan Oakley (cc)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel