Review: Nokia BH-800; fashion, stijl en kwaliteit in compacte headset


De accessoirerange van Bluetooth headsets is niet het meestbekende wat Nokia te bieden heeft, maar dat wil niet zeggen dat men op dat vlak geen kwalitatief sterke producten kan afleveren. De BH-800 is daarvan een voorbeeld.

Nokia is naast de fabrikant van mobiele telefoons ook een fabrikant die alleraardige accessoires levert. Een voorbeeld daarvan is de range met Bluetooth headsets die men aanbiedt. Diverse soorten, maten en speciale vormen zijn verkrijgbaar binnen een wijde prijsrange. Binnen deze range bespreken we vandaag de nieuwe Nokia BH-800 headset dat het absolute topmodel is.

De headset wordt geleverd in twee kleuren en met een bescheiden doos met daarin een aantal onderdelen, zoals een handleiding in diverse talen, een speciaal tasje, een oplader en een koord waaraan men de headset kan bevestigen en dragen. De gehele stijlvolle doos is netjes voorzien van accessoires en bevat eigenlijk meer dan men mag verwachten bij een dergelijk accessoireproduct. De achterliggende gedachte van het enorme tasje dat meegeleverd is was niet duidelijk. De headset zelf is per slot van rekening nog geen vierde van de afmeting van het tasje.

Het speciale stijlvolle koord kan men om de nek dragen. De U-vormige bevestiging aan het einde van het koord biedt plaats aan de BH-800 headset, die bevestigd wordt aan het koord door het speakergedeelte tussen beide helften te klemmen.

De headset is zeer klein uitgevoerd en past goed om en in het oor. Het speakergedeelte wordt in het oor geplaatst en de halve ijzeren ring gaat om de schelp van het oor heen. Deze ring kan in diverse richtingen worden bewogen, zodat plaatsing aan het linker- of rechteroor mogelijk is.

Wanneer men de headset lang draagt kan het voorkomen dat men wat last krijgt van het speakergedeelte dat in het oor geplaatst wordt. Dit is afhankelijk van de grootte van het oor waarin de speaker geplaatst wordt. Enige irritatie van de oorschelp door de speciale halve ring kwam tijdens warm weer en veelvuldig gebruik niet voor.

De kwaliteit van de headset is goed te noemen. Gesprekken komen helder en scherp door. Ook het feit dat de microfoon wat verder van de mond af is geplaatst geeft niet direct problemen. De kwaliteit lijdt daar niet onder en in rustige omstandigheden is amper te merken dat een BH-800 headset wordt gebruikt.

De bediening geeft ook niet direct problemen. Inkomende gesprekken worden alleen wel wat laat opgepikt en ook het inschakelen van het gesprek kan een enkele seconde duren. Menigmaal heeft men zichzelf al voorgesteld of de persoon aan de andere kant van de lijn begroet zonder dat de persoon het daadwerkelijk gehoord heeft. Helaas een smetje tijdens het gebruik van de BH-800 die de standaard Nokia beltoon gebruikt voor inkomende gesprekken. Op de zijkanten van de headset zijn de aansluiting van de lader en de volumeaanpassing geplaatst.

Het gewicht van de headset is negen gram en daarmee is de Nokia BH-800 headset één van de lichtste headsets die momenteel beschikbaar zijn. Ook de afmetingen zijn ronduit klein. Het toestel heeft 41 x 18 x 9 mm qua afmetingen. Verder ondersteunt de headset Bluetooth 2.0 en kan het maximaal 160 uur standby blijven en heeft het een gesprekstijd van zes uur.

Over het geheel gezien is de BH-800 een stijlvolle headset die men kan gebruiken in allerlei omstandigheden. De meegeleverde accessoires zijn mooi uitgevoerd en de headset heeft voldoende capaciteiten om het een goede metgezel te laten zijn tijdens het gebruik. Voor mensen die fashion, stijl en kwaliteit in een hoog vaandel hebben staan raden we de BH-800 zeker aan.

De Nokia BH-800 kan men aanschaffen via onze accessoirepartner Mobileplaza!



Praat mee over dit artikel