Google stopt met maken tablets, voortaan alleen laptops


Google werkt niet aan een opvolger voor de Pixel Slate. Sterker nog, het is helemaal gestopt met maken van nieuwe tablets. In plaats daarvan richt het bedrijf zich nu alleen op laptops.

Google maakt sinds enkele jaren ook haar eigen hardware. Vooral onder de Pixel-naam kwamen telefoons, laptops en tablets uit. Die laatste productcategorie legt nu officieel het loodje zo meldt Computerworld. Deze beslissing heeft geen gevolgen voor de Pixel-telefoons en Pixelbook laptops.

Google Pixel Slate
Google bergt Pixel Slate tablet voorgoed op

Het stoppen met tablets wil overigens niet zeggen dat Google stopt met Android tablets. Fabrikanten kunnen die gewoon nog blijven ontwikkelen. Het is alleen dat Google niet zo gelooft in de vormgeving. Het ziet meer in een vouwbaar product met fysiek toetsenbord, dus meer een laptop. Die kan nog altijd met een aanraakgevoelig scherm worden uitgerust. Mogelijk zelfs waarbij het toetsenbord volledig achter het scherm geklapt kan worden. Echter de klassieke tablet slate-vormgeving lijkt vooralsnog einde oefening voor Google.Praat mee over dit artikel