Nokia doet 'nieuwe' strategie uit de doeken


Met de aankondiging van een aantal nieuwe producten laat Nokia weten dat deze producten passen in de nieuwe strategie van het bedrijf. Wat we lezen is echter vooral het herhalen van oude mantra's.

Bij de release van een aantal toestellen in de C2-serie en de N9 zei Nokia CEO Stephen Elop: "Eerder dit jaar hebben we een allesomvattende strategie om onze koers te veranderen geschetst", zegt Stephen Elop, president en CEO van Nokia. "Innovatie is de kern van onze strategie, en vandaag hebben we belangrijke stappen gezet om een nieuw tempo van innovatie aan te tonen bij Nokia. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor Nokia."

Symbian

Deze toekomst wordt op dit moment ingevuld door een toestel met MeeGo, maar Nokia haast zich om te bevestigen dat ook Symbian onderdeel is van de innovatieslag. Het bedrijf zegt gecommitteerd te zijn om nieuwe toestellen met Symbian te maken. Nokia verwacht nog minstens tien toestellen met het OS op de markt te brengen in de komende twaalf maanden.

De échte innovateslag bij Nokia verwachten wij met de komst van Windows Phone op de toestellen van het Finse bedrijf. Met een nieuwe generatie S40-toestellen en de op MeeGo draaiende N9 komt het bedrijf met aansprekende toestellen, maar het wachten op Windows Phone maakt dat de in Singapore gepresenteerde toestellen meer als een stap in de goede richting dan het maken van een innovatieslag overkomen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel