Nokia belooft update naar Symbian Anna in augustus

· 3 reacties


Eigenaren van een toestel met Symbian^3 kunnen in augustus een update voor hun toestel verwachten. Zij krijgen dan de laatste versie van het besturingsysteem: Symbian Anna.

Symbian Anna werd enige tijd geleden gepresenteerd. We zagen het OS al in actie op de roze versie van de N8, de Oro, de E6, de X7, en de Astound, een Amerikaanse versie van de Nokia C7. De programmeurs van het besturingsssyteem hebben hun werk dus al afgerond. Toch degenen die een Symbian-toestel van de laatste generatie hebben nog een aantal maanden wachten op hun update.

Anna
Een screenshot van Symbian Anna, te herkennen aan de afgeronde icoontjes.

Wie een nieuw Nokia-toestel in de winkel koopt kan eerder aan Symbian Anna komen. Vanaf juli worden nieuwe toestellen van het type C6-01, C7, N8 en E7 met deze update van Symbian uitgeleverd, zo maakte Nokia bekend vanuit Singapore.

In Symbian Anna vind je een aantal updates terug die ontwikkeld werd voor het uitgefaseerd Symbian^4. Tijdens de ontwikkeling van dit OS onderging Symbian grote veranderingen. Symbian werd van een zelfstandige open-source organisatie weer ingelihf door Nokia, dat er vervolgen voor koos het systeem niet langer te gebruik op topmodellen.



Praat mee over dit artikel