MeeGo gebruikt Symbian Anna-icoontjes

· 1 reactie


De laatste beta-versie van MeeGo, 1.2, geeft aanwijzingen dat de Nokia N9 toch op MeeGo zal draaien, en niet op Symbian, zoals eerder verwacht werd. Wij concluderen dat op basis van de laad-animatie in het OS.

Opvallend aan deze animatie is de vorm, die komt namelijk opvallend goed overeen met de vorm van een nieuwe generatie icoontjes die door Nokia is gelanceerd bij de introductie van Symbian Anna. Uit de beta van MeeGo blijkt dat dit systeem wordt voorbereid op het gebruik van deze icoontjes. Als je één van de nieuwe icoontjes binnen de laad-animatie plakt, zie dat dit precies past.

Loading meego

Op bovenstaande afbeelding zie je tweemaal een foto van een deel van het scherm van de Nokia N900 die draait op MeeGo 1.2. De foto is genomen vlak na het indrukken van het 'calendar'-icoontje. Er verschijnt dan een bewegende rand rond het icoon. Op het tweede screenshot hebben wij één van de nieuwe Nokia-icoontjes op het screenshot geplakt. Zoals je ziet past het icoon precies binnen de bewegende rand.

Symbian of MeeGo?

De nieuwe icoontjes, die getypeerd worden door de sterk afgeronde hoeken waardoor de vorm het midden houdt tussen een cirkel en een vierkant, waren één van de redenen dat recent geruchten opdoken dat de Nokia N9 op Symbian draait. Deze icoontjes waren eerder al gespot in Symbian Anna. Naar nu blijkt is het goed mogelijk dat Nokia deze icoontjes ook in MeeGo gaat gebruiken. Het OS op de inmiddels verwijderde video kan in ieder geval net zo goed MeeGo als Symbian zijn geweest.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel