Metalen OnePlus 3 officieel, ditmaal zonder uitnodiging


OnePlus heeft haar derde vlaggenschip-killer aangekondigd. De OnePlus 3 is voor het eerst zonder uitnodiging verkrijgbaar, beschikt over 6 GB aan werkgeheugen en kost 399 euro.

De OnePlus 3 krijgt een nagenoeg volledig metalen behuizing met voorop een fraai afgeronde schermplaat. Daaronder treffen we tevens een vingerafdrukscanner aan. Qua specs doet de OnePlus 3 zeker mee met de top. Er is gekozen voor een Snapdragon 820-processor die maar liefst 6 GB aan werkgeheugen krijgt. Het 5,5 inch grote scherm is van het type AMOLED en draait een Full HD-resolutie. Sommige andere fabrikanten hebben toch gekozen voor het hogere Quad HD. Ook pronkt OnePlus met de nieuwe Dash oplaad-techniek. 30 minuten laden is genoeg voor 63% aan batterij. Meer dan genoeg om 7 uur lang video te kijken.

OnePlus 3 Graphite voor- en achterkant

Links op het toestel zit een schuifknop waarmee je het geluid aan en uit kunt zetten. De Alert Slider kan ook op een middelste stand waarbij alleen belangrijke notificaties doorkomen. Qua kleur valt er te kiezen uit Soft Gold en Graphite. Qua camera is gekozen voor een 16 megapixel sensor van Sony. Er is ondersteuning van elektrische en optische beeldstabilisatie om scherpe beelden te produceren. Foto's zijn daarnaast ook in het RAW-formaat te schieten waardoor nabewerking makkelijker wordt. De selfiecamera is 8 megapixel groot. Er passen net als vanouds twee simkaarten in het toestel, ruimte voor een geheugenkaart ontbreekt nog steeds. Je zult het met de 64 GB opslag moeten doen wat standaard is ingebouwd. Het besturingssysteem is Oxygen wat gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow. Momenteel is alleen de zwarte Graphite variant verkrijgbaar. Voor een bedrag van 399 euro is hij niet duur, vooral in vergelijking met de concurrentie.


Prijsvergelijker OnePlus 3

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel