Gsmart lanceert dualSIM Android-toestellen


Gsmart, een relatief onbekende fabrikant van smartphones uit Taiwan, heeft een serie dualSIM-toestellen aangekondigd die op Android 2.2 Froyo draaien. Het gaat om drie toestellen, de G1317D, G1315 en G1310.

De specificaties van de toestellen zijn nog niet volledig bekendgemaakt door de fabrikant. We weten wel dat de G1315 het topmodel van de serie is, met een scherm van 3.5 inch. De andere toestellen hebben een kleiner scherm. De G1317 is bijvoorbeeld uitgerust met een 3.2 inch scherm, en heeft een 528 MHz Qualcomm-processor. De specs van deze smartphone lijken daarmee sterk op die van de HTC Hero, een toestel dat in 2009 al op de markt kwam.

Gsmart

Bijzonder aan de toestellen zijn niet de specs, maar het feit dat ze twee SIM-kaarten kunnen herbergen, waardoor je twee nummers door elkaar kunt gebruiken op één smartphone. De telefoons ondersteunen ook dual-standby, waardoor je op beide SIM-kaarten tegelijk bereikbaar kunt zijn. Gsmart verwacht de toestellen in de zomer op de markt te brengen. De toestellen komen ook naar Europa. Nederland wordt daarbij niet expliciet genoemd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel