Alleen 5,5 inch iPhone 6 krijgt optische beeldstabilisatie


De nieuwe iPhone 6 krijgt vermoedelijk toch optische beeldstabilisatie. Alleen dan wel de 5,5 inch variant. De kleinere 4,7 inch zal het waarschijnlijk met verbeterde elektronische beeldstabilisatie moeten doen.

De reden waarom moet gezocht worden in het formaat van de nieuwe iPhone 6. De grotere 5,5 inch iPhone heeft eenvoudigweg meer ruimte voor de grotere cameramodule met optische beeldstabilisatie (OIS). Een andere reden is marketing. Er moet wel een reden zijn voor mensen om te kiezen voor de grotere, duurdere iPhone. Alleen het grotere beeldscherm zou dan te weinig kunnen zijn om een extra 100 euro te willen neerleggen. Het voorkomen van een tekort aan onderdelen zou ook een reden kunnen zijn.

iPhone 6 big and small
De ene wel, de andere niet

De kleinere 4,7 inch grote opvolger van de iPhone 5s krijgt trouwens ook wel een soort beeldstabilisatie, maar die is vermoedelijk elektronisch van aard. Al wordt ook gesproken over een “middle-mount open-loop voice coil motor” die een update zou zijn van die in de huidige iPhone 5s. Wat dat precies voor impact heeft moet nog maar blijken. Een mogelijke datum waarop je de iPhone 6 in de winkel kunt verwachten is 19 september. Niet alleen Deutsche Telekom sprak al eerder over deze datum, ook een Chinese bron komt hier nu mee.

Via: Apple Insider


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel