Android 3.1 Honeycomb: wat is nieuw?


Google presenteerde op Google I/O Android 3.1 Honeycomb, een nieuwe versie van Android voor tablets die zeer binnenkort gelanceerd wordt. In afwachting van Android Ice Cream Sandwich komt Google met een kleine update.

Android 3.0 Honeycomb is de tabletversie van Android. Nog dit jaar zullen de tablet- en smartphoneversie van het besturingssysteem samengevoegd worden. Tussentijds komt Google met Android 3.1, dat een aantal kleine verbeteringen kent. De eerste verbetering is te zien op het gebied van multitasking. Google vond dit niet soepel genoegd verlopen in de vroige versie van Android 3, en brengt daarin enkele verbeteringen aan. Honeycomb toont nu een volledige lijst van apps die je gebruikt hebt.

Honeycomb31

E-mail

Een tweede aanpassing zit in de widgets op het homescreen. Deze zijn nu van grootte te veranderen. Heb je veel mail, dan maak je gewoon het Gmail-widget groter. Daarnaast kan Android 3.1 Honeycomb ook out-of-the-box functioneren als USB-host. Je kunt daardoor gewoon een USB-stick inpluggen, en deze wordt door je tablet gelezen. Je kunt natuurlijk ook een fotocamera aansluiten, om je foto's direct op je tablet uit te lezen.Praat mee over dit artikel