Gemeentebesturen massaal aan de iPad


Steeds meer gemeentes kiezen ervoor om niet langer bergen papier aan volksvertegenwoordigers en bestuurders te geven, maar een iPad. Ze kunnen dan vanuit huis meteen de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Recent schakelde de gemeente Vlissingen over op de iPad. Alle raadsleden krijgen een tablet van Apple in bruikleen van de gemeente. Papieren stukken zijn er niet meer bij. Aanvankelijk was er sprake van dat de raadsleden zelf een deel van de kosten van de tablet moesten dragen, maar dat plan werd afgeschoten door de gemeenteraad. Volgens de gemeente gaan door de introductie van de tablet de kosten omlaag. De aanschaf van 45 iPads is op termijn lager dan de druk-, verspreidings en papierkosten.

Geen e-reader

Opvallend is dat de gemeente eerst een e-reader testte, maar die werd te langzaam bevonden. Daarop koos Vlissingen voor de iPad, en sloot zich daarbij aan in de rij van Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Hardenberg, Wijdemeren, Kollumerland, Gouda en anderen. De iPad is een milieuvriendelijk alternatief voor papier, maar het is natuurlijk ook een leuke gadget om te hebben voor de gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeesters.

Bron: Pzc.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel