Honor 20 Pro eerste slachtoffer van Amerikaans handelsverbod


De lancering van de Honor 20 en Honor 20 Pro was al niet erg feestelijk. Moederbedrijf Huawei had net te horen gekregen dat het haar Android-licentie zou verliezen waarmee de toekomst van nieuwe Android-modellen zeer onzeker is. Het eerste slachtoffer van het handelsverbod lijkt de Honor 20 Pro te worden.

Bestaande Huawei en Honor-modellen blijven gewoon werken. Ze kunnen de Google Play Store bereiken en zijn beschermd dankzij Play Protect. Wel staan toekomstige Android-updates op losse schroeven. Nieuwe modellen krijgen het nog zwaarder. Zij wordt toegang tot de Play Store en Google-diensten ontzegd. Nu blijft dat de onlangs aangekondigde Honor 20 Pro niet op tijd z'n Android-certificering binnen heeft. Het is daarmee het eerste slachtoffer in de oplopende handelsconflict tussen de VS en China.

Honor 20 Pro
Honor 20 Pro was ook te mooi om waar te zijn

Zonder Android-certificering heeft de 20 Pro geen toegang tot apps in de Play Store. Ook populaire Google-apps zoals Gmail en YouTube ontbreken dan. Honor heeft daarom besloten de lancering van het toestel voorlopig uit te stellen. Optimistisch dat ze zijn hopen ze dat die alsnog komt. Weten de VS en China geen oplossing te vinden dan zal het toestel vermoedelijk nooit in deze vorm de markt bereiken. Hiermee lijkt het het eerste slachtoffer te worden in de handelsoorlog tussen de VS en China. Het snel uitbrengen van het toestel zonder Android lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel