Oud-topman van Acer spreekt


Laat het moddergooien maar beginnen! Gianfranco Lanci, de onlangs ontslagen topman van Acer, heeft in een interview met het Amerikaanse blog All Things D van zich laten horen. Zijn mening liegt er niet om.

Toen Lanci eind maart werd afgezet, was de officiële reden dat hij niet in staat werd geacht om Acer de smartphone- en tabletmarkt binnen te leiden. Acer was teveel afhankelijk van de verkoop van computers. Met steeds verder teruglopende marges op PC's, was het noodzakelijk om de stap te maken naar de mobiele markt, waar nog wél geld verdiend kan worden, mits je een vernieuwend product in de markt weet te zetten.

Wél investeren

Lanci weet nu te melden dat hij, in tegenstelling tot hetgeen de raad van bestuur van Acer zegt, wél wilde investeren in de mobiele markt. Hij wilde zelfs het aantal ontwikkelaars verdubbelen van 400 naar 800. Lanci zegt dat het misging toen hij deze nieuwe ontwikkelaars niet in Taiwan wilde aanwerven, omdat er te weinig geschikte techneuten in de eilandstaat zouden zijn. Lanci zegt dat hij daarop werd beschuldigd van het bewust 'detaiwaniseren' van Acer, en het veld moest ruimen.

Deze poging van Lanci om zijn voormalige werkgever aan te vallen nodigt uit tot een reactie uit Taiwan. Acer heeft inmiddels weer een Taiwanese topman, die ongetwijfeld opkomt voor de Taiwanese belangen binnen het bedrijf. We zullen afwachten of de bedrijfstop met een reactie komt.

Bron: Mobilized.allthingsd.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel